Error con el config.php

FranAlv Seguir

Beta
¡Usuario con pocos negocios! ¡Utiliza siempre saldo de Forobeta!
Desde
12 Sep 2009
Mensajes
33
Hola amigos como va?

Tengo un grave problema al crear mi foro, adquiri mi licencia, etc, etc.. Hago todo lo correcto pero cuando instalo me aparece el error que dice que puse mal algo en el config.php pero la verdad es que no puse nada malo, ya me canse de verificarlo y verificarlo y esta todo bien. Aca les dejo el archivo "config.php" que modifique:

<?php
/*======================================================================*\
|| #################################################################### ||
|| # vBulletin 4.1.2
|| # ---------------------------------------------------------------- # ||
|| # All PHP code in this file is ©2000-2011 vBulletin Solutions Inc. # ||
|| # This file may not be redistributed in whole or significant part. # ||
|| # ---------------- VBULLETIN IS NOT FREE SOFTWARE ---------------- # ||
|| # http://www.vbulletin.com | http://www.vbulletin.com/license.html # ||
|| #################################################################### ||
\*======================================================================*/

/*-------------------------------------------------------*\
| ****** NOTE REGARDING THE VARIABLES IN THIS FILE ****** |
+---------------------------------------------------------+
| If you get any errors while attempting to connect to |
| MySQL, you will need to email your webhost because we |
| cannot tell you the correct values for the variables |
| in this file. |
\*-------------------------------------------------------*/

// ****** DATABASE TYPE ******
// This is the type of the database server on which your vBulletin database will be located.
// Valid options are mysql and mysqli, for slave support add _slave. Try to use mysqli if you are using PHP 5 and MySQL 4.1+
// for slave options just append _slave to your preferred database type.
$config['Database']['dbtype'] = 'mysql';

// ****** DATABASE NAME ******
// This is the name of the database where your vBulletin will be located.
// This must be created by your webhost.
$config['Database']['dbname'] = 'b2_9068052_forum';

// ****** TABLE PREFIX ******
// Prefix that your vBulletin tables have in the database.
$config['Database']['tableprefix'] = '';

// ****** TECHNICAL EMAIL ADDRESS ******
// If any database errors occur, they will be emailed to the address specified here.
// Leave this blank to not send any emails when there is a database error.
$config['Database']['technicalemail'] = 'dbmaster@example.com';

// ****** FORCE EMPTY SQL MODE ******
// New versions of MySQL (4.1+) have introduced some behaviors that are
// incompatible with vBulletin. Setting this value to "true" disables those
// behaviors. You only need to modify this value if vBulletin recommends it.
$config['Database']['force_sql_mode'] = false;



// ****** MASTER DATABASE SERVER NAME AND PORT ******
// This is the hostname or IP address and port of the database server.
// If you are unsure of what to put here, leave the default values.
//
// Note: If you are using IIS 7+ and MySQL is on the same machine, you
// need to use 127.0.0.1 instead of localhost
$config['MasterServer']['servername'] = 'localhost';
$config['MasterServer']['port'] = 3306;

// ****** MASTER DATABASE USERNAME & PASSWORD ******
// This is the username and password you use to access MySQL.
// These must be obtained through your webhost.
$config['MasterServer']['username'] = 'b2_9068052';
$config['MasterServer']['password'] = 'bocaj18';

// ****** MASTER DATABASE PERSISTENT CONNECTIONS ******
// This option allows you to turn persistent connections to MySQL on or off.
// The difference in performance is negligible for all but the largest boards.
// If you are unsure what this should be, leave it off. (0 = off; 1 = on)
$config['MasterServer']['usepconnect'] = 0;



// ****** SLAVE DATABASE CONFIGURATION ******
// If you have multiple database backends, this is the information for your slave
// server. If you are not 100% sure you need to fill in this information,
// do not change any of the values here.
$config['SlaveServer']['servername'] = 'sql301.byethost2.com';
$config['SlaveServer']['port'] = 3306;
$config['SlaveServer']['username'] = 'b2_9068052';
$config['SlaveServer']['password'] = 'bocaj18';
$config['SlaveServer']['usepconnect'] = 0;



// ****** PATH TO ADMIN & MODERATOR CONTROL PANELS ******
// This setting allows you to change the name of the folders that the admin and
// moderator control panels reside in. You may wish to do this for security purposes.
// Please note that if you change the name of the directory here, you will still need
// to manually change the name of the directory on the server.
$config['Misc']['admincpdir'] = 'admincp';
$config['Misc']['modcpdir'] = 'modcp';

// Prefix that all vBulletin cookies will have
// Keep this short and only use numbers and letters, i.e. 1-9 and a-Z
$config['Misc']['cookieprefix'] = 'bb';

// ******** FULL PATH TO FORUMS DIRECTORY ******
// On a few systems it may be necessary to input the full path to your forums directory
// for vBulletin to function normally. You can ignore this setting unless vBulletin
// tells you to fill this in. Do not include a trailing slash!
// Example Unix:
// $config['Misc']['forumpath'] = '/home/users/public_html/forums';
// Example Win32:
// $config['Misc']['forumpath'] = 'c:\program files\apache group\apache\htdocs\vb3';
$config['Misc']['forumpath'] = '';



// ****** USERS WITH ADMIN LOG VIEWING PERMISSIONS ******
// The users specified here will be allowed to view the admin log in the control panel.
// Users must be specified by *ID number* here. To obtain a user's ID number,
// view their profile via the control panel. If this is a new installation, leave
// the first user created will have a user ID of 1. Seperate each userid with a comma.
$config['SpecialUsers']['canviewadminlog'] = '1';

// ****** USERS WITH ADMIN LOG PRUNING PERMISSIONS ******
// The users specified here will be allowed to remove ("prune") entries from the admin
// log. See the above entry for more information on the format.
$config['SpecialUsers']['canpruneadminlog'] = '1';

// ****** USERS WITH QUERY RUNNING PERMISSIONS ******
// The users specified here will be allowed to run queries from the control panel.
// See the above entries for more information on the format.
// Please note that the ability to run queries is quite powerful. You may wish
// to remove all user IDs from this list for security reasons.
$config['SpecialUsers']['canrunqueries'] = '';

// ****** UNDELETABLE / UNALTERABLE USERS ******
// The users specified here will not be deletable or alterable from the control panel by any users.
// To specify more than one user, separate userids with commas.
$config['SpecialUsers']['undeletableusers'] = '';

// ****** SUPER ADMINISTRATORS ******
// The users specified below will have permission to access the administrator permissions
// page, which controls the permissions of other administrators
$config['SpecialUsers']['superadministrators'] = '1';

// ****** DATASTORE CACHE CONFIGURATION *****
// Here you can configure different methods for caching datastore items.
// vB_Datastore_Filecache - to use includes/datastore/datastore_cache.php
// vB_Datastore_APC - to use APC
// vB_Datastore_XCache - to use XCache
// vB_Datastore_Memcached - to use a Memcache server, more configuration below
// $config['Datastore']['class'] = 'vB_Datastore_Filecache';

// ******** DATASTORE PREFIX ******
// If you are using a PHP Caching system (APC, XCache, eAccelerator) with more
// than one set of forums installed on your host, you *may* need to use a prefix
// so that they do not try to use the same variable within the cache.
// This works in a similar manner to the database table prefix.
// $config['Datastore']['prefix'] = '';

// It is also necessary to specify the hostname or IP address and the port the server is listening on
/*
$config['Datastore']['class'] = 'vB_Datastore_Memcached';
$i = 0;
// First Server
$i++;
$config['Misc']['memcacheserver'][$i] = '127.0.0.1';
$config['Misc']['memcacheport'][$i] = 11211;
$config['Misc']['memcachepersistent'][$i] = true;
$config['Misc']['memcacheweight'][$i] = 1;
$config['Misc']['memcachetimeout'][$i] = 1;
$config['Misc']['memcacheretry_interval'][$i] = 15;
*/

// ****** The following options are only needed in special cases ******

// ****** MySQLI OPTIONS *****
// When using MySQL 4.1+, MySQLi should be used to connect to the database.
// If you need to set the default connection charset because your database
// is using a charset other than latin1, you can set the charset here.
// If you don't set the charset to be the same as your database, you
// may receive collation errors. Ignore this setting unless you
// are sure you need to use it.
// $config['Mysqli']['charset'] = 'utf8';

// Optionally, PHP can be instructed to set connection parameters by reading from the
// file named in 'ini_file'. Please use a full path to the file.
// Example:
// $config['Mysqli']['ini_file'] = 'c:\program files\MySQL\MySQL Server 4.1\my.ini';
$config['Mysqli']['ini_file'] = '';

// Image Processing Options
// Images that exceed either dimension below will not be resized by vBulletin. If you need to resize larger images, alter these settings.
$config['Misc']['maxwidth'] = 2592;
$config['Misc']['maxheight'] = 1944;

/*======================================================================*\
|| ####################################################################
|| # Downloaded: [#]DGT-DATE[#]
|| # CVS: $RCSfile$ - $Revision: 39199 $
|| ####################################################################
\*======================================================================*/


Estos son los datos de mi servidor:

[h=2]MySQL Settings[/h]
MySQL user name
b2_9068052
MySQL passwordSame as your cpanel password
MySQL host name sql301.byethost2.com
MySQL port 3306

Muchachos, que estoy haciendo mal? Alguien puede solucionarmelo ya que prometi a una gran cantidad de gente finalizar con el foro pronto.

Muchas gracias comunidad :)
 

Gorgias

Gamma
Verificado por Whatsapp
¡Usuario con pocos negocios! ¡Utiliza siempre saldo de Forobeta!
Desde
19 Ene 2008
Mensajes
182
Edita tu mensaje y borra inmediatamente las contraseñas que has puesto!!!

Ahora entrando en materia, qué error en concreto te muestra¿?

En principio, lo único que deberías tocar en config.php son los datos de la conexión a la base de datos, que vienen a ser los campos siguientes:
Insertar CODE, HTML o PHP:
$config['Database']['dbname'] - COMPLETADO
$config['Database']['tableprefix'] - INCOMPLETO
$config['Database']['technicalemail'] - NO ES IMPRESCINDIBLE, PERO SÍ RECOMENDABLE Y NO CUESTA NADA
$config['MasterServer']['username'] - COMPLETADO
$config['MasterServer']['password'] - COMPLETADO

Pero repasando el archivo se ve que has completado los datos de la sección
Insertar CODE, HTML o PHP:
// ****** SLAVE DATABASE CONFIGURATION ******
Y es algo que no creo que estés usando, de modo que déjalo tal y como viene por defecto, es decir así:
Insertar CODE, HTML o PHP:
$config['SlaveServer']['servername'] = '';
$config['SlaveServer']['port'] = 3306;
$config['SlaveServer']['username'] = '';
$config['SlaveServer']['password'] = '';
$config['SlaveServer']['usepconnect'] = 0;

También, dependiendo de cómo tengas montada tu página, deberás completar este campo (vienen instrucciones en la propia sección):
Insertar CODE, HTML o PHP:
$config['Misc']['forumpath'] = '';

De momento con esto ya debería valer. Más adelante ya podrás curiosear más en las opciones de config.php y cambiar otras configuraciones para dar más seguridad al panel de administración y moderación o proteger usuarios de posibles borrados o cambios.

Un saludo, Gorgias.

PD: Me repito! Edita y borra las contraseñas!!!
 

Adara

Gamma
¡Usuario con pocos negocios! ¡Utiliza siempre saldo de Forobeta!
Desde
24 Ago 2011
Mensajes
252
Buenas FranAlv

El modo (slave) es para tener una sincronización con otro foro [en caliente] desde otra localización y como no es el caso te recomiendo encarecidamente que comentes esas líneas o las dejes por defecto ya que muchas veces por ese mismo aspecto forman bucles. (Como muy bien te recomienda Gorgias)

Insertar CODE, HTML o PHP:
$config['Datastore']['class'] = 'vB_Datastore_Memcached';
$i = 0;
// First Server
$i++;
$config['Misc']['memcacheserver'][$i] = '127.0.0.1';
$config['Misc']['memcacheport'][$i] = 11211;
$config['Misc']['memcachepersistent'][$i] = true;
$config['Misc']['memcacheweight'][$i] = 1;
$config['Misc']['memcachetimeout'][$i] = 1;
$config['Misc']['memcacheretry_interval'][$i] = 15;
*/

Comprueba que tengas realmente correcto instalado memdcache (Posiblemente si es un alojamiento compartido no tenga cacheador por eso mismo te lo digo)

Y por lo demás creo que está correcto.

(Nunca pongas tús contraseñas y menos en un foro...)

Un saludo.
 

FranAlv

Beta
¡Usuario con pocos negocios! ¡Utiliza siempre saldo de Forobeta!
Desde
12 Sep 2009
Mensajes
33
Gracias por las respuestas, modifique lo que me sugerieron pero sigue sin funcionar este es el error:

Startup Errors
Due to the following errors, the install/upgrade can not continue:
  • Error description:
  • The database has failed to connect because you do not have permission to connect to the server. Please confirm the values entered in the includes/config.php file

Qe puede pasar? Gracias!!
 

Stick

Alfa
¡Usuario con pocos negocios! ¡Utiliza siempre saldo de Forobeta!
Desde
29 Abr 2011
Mensajes
20
aver deja el Config.php verdadero y yo indico donde debe ir todos los datos para que instales, usas hosting gratis?
 

juankalsa

Alfa
¡Usuario con pocos negocios! ¡Utiliza siempre saldo de Forobeta!
Desde
31 Jul 2011
Mensajes
18
Fran, en el PHPMyAdmin el usuario que estas configurando con el que has creado la Base de Datos, tenes que ponerle todos los permisos si no no te va a dejar, asegurate de que el nombre y pass de la base sean los mismos.

Saludos
 
Arriba